Welcome
Advertising is the way great brands get to be great brands.
We Are Awesome Folow Us

Classic Matcha Bio - Groene thee met een uitgesproken smaak

Classic Matcha Bio – Groene thee met een uitgesproken smaak

24,95

Deze groene thee wordt gebruikt tijdens Japanse theeceremonies. Wat Matcha zo bijzonder maakt, is dat deze thee wordt vermalen tot een poeder. Deze thee is dus uiterst geschikt voor liefhebbers van een speciale thee met een scherpe, uitgesproken smaak.

24 in stock

Quantity

Categories: ,

Description

Hoe Matcha op de juiste manier te maken

Om thuis Matcha Lemon te maken, heb je maar een paar basisgereedschappen nodig:

  • chawan of een theekom,
  • chashaku of een theelepel,
  • chasen of een bamboe garde
  • zifter

Je kunt chawan en chashaku vervangen door een gewone kom en theelepel, maar dat zal veel magie en verfijning wegnemen van het ritueel van het brouwen en drinken van matcha. Want ja, het drinken en bereiden van matcha zou een ritueel moeten zijn waar je van geniet.

De volgende instructies zijn voor het maken van usucha of dunne thee, de meest gebruikelijke manier om matcha thuis en voor beginners te drinken. Voor het maken van koicha of dikke thee heb je een speciale chasen nodig, zeer hoogwaardig matchapoeder geschikt voor het maken van koicha, minder water en veel meer theepoeder.

Instructies:

  • Leg al het theeservies en keukengerei voor je neer en zorg ervoor dat ze allemaal schoon en droog zijn.
  • Gebruik alleen vers bronwater. Breng het aan de kook en laat het afkoelen tot ongeveer 80 C °
  • Verwarm je theekom altijd voor door heet water in en uit te gieten en droog af met een theedoek.
  • Zeef 2 chashaku of ½ theelepels matcha door een zeef in een droge theekom.
  • Giet ongeveer 70 ml water in de kom. Je kunt wat meer water gebruiken, maar nooit een volle beker.
  • Klop de matcha met een theeklopper en maak handbewegingen met “w” tot je een gladde drank krijgt met een licht schuim. Sommige soorten schuimen minder, andere meer.

Drink het onmiddellijk & reinig de theegereedschap direct na gebruik met water.

Dingen die je nooit zou moeten doen bij het bereiden van matcha

  • Gebruik nooit een natte theelepel om matchapoeder te scheppen. Matcha heeft een zeer korte houdbaarheid en moet binnen ongeveer een maand worden gebruikt.]
  • Het gebruik van een natte theeschep of lepel zal het onmiddellijk bederven.
  • Gebruik geen kokend water om matcha te maken. Je zult eindigen met een zeer bittere drank.
  • Gebruik nooit ongezeefd matcha-poeder, tenzij je brokken poeder in je theekom wilt.
  • Wees altijd krachtig, maar voorzichtig met chasen. Gaffels kunnen gemakkelijk breken. Gebruik geen kracht en druk de chasen niet op de bodem.
  • Laat Matcha nooit afkoelen of urenlang zitten. Het verliest alle smaak en textuur.

Vergeet niet je chasen schoon te maken, anders wordt het erg moeilijk om hem later schoon te maken. Door goed voor je theegereedschap te zorgen, verleng je hun levensduur.

Additional information

inhoud

30 gram – Pot

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Classic Matcha Bio – Groene thee met een uitgesproken smaak”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like…

0
    0
    Winkelwagen
    Winkelwagen is leegTerug naar winkel